Saulėtos dienos, žaismingi juokai ir neišdildomi įspūdžiai – tai tik dalis to, ką patyrė vasaros stovyklos „Vandenvėja“ stovyklautojai.

Nuo birželio 25 d. iki liepos 1 d. Šilutės pirmojoje gimnazijoje veikė  vasaros stovykla „Vandenvėja“, kurioje Šilutės miesto mokyklų 7-10 klasių mokiniai turėjo unikalią galimybę ne tik praleisti linksmai laiką, susirasti naujų draugų, bet ir įgyti naudingų žinių.

Stovyklos dalyviai turėjo dvi edukacines išvykas į Klaipėdą, kurių metu dalyvavo tiriamosiose-konstravimo veiklose Klaipėdos universiteto STEAM laboratorijose, edukaciniuose užsiėmimuose „Vėjų uostas“ ir „2050 Baltija. Distopija ar realybė?“ Lietuvos jūrų muziejuje bei konstravimo praktikume ,,Atsinaujinantys energijos ištekliai“ VŠĮ „Edukaciniai renginiai”. Taip pat ugdė meninius-kūrybinius gebėjimus dirbtuvėse „Porceliano raštai“ VŠĮ įstaigoje ,,Išmanioji mokykla“.

Gimnazijoje mokiniai tyrė vandens savybes, piešė ant vandens, terapiniame- praktiniame emocinės sveikatos stiprinimo užsiėmime vėrė draugystės apyrankes,  kūrė stovyklos logotipą bei dalyvavo orientacinėse varžybose.  Šilutės Fridricho Bajoraičio viešojoje bibliotekoje mokėsi komandinio darbo principų, dalyvaudami interaktyvioje veikloje.

„Kūrybiškumas – tai ne tik menas, bet ir mokslas“, – ši frazė puikiai atspindi vasaros stovyklos „Vandenvėja“ tikslą, nes kiekvienas dalyvis turėjo galimybę tyrinėti, kurti ir atrasti.  Tai yra vieta, kurioje susitinka mokslas ir kūryba.

Vasaros stovyklos „Vandenvėja“ veikloms įgyvendinti lėšas skyrė Šilutės rajono savivaldybė ir Tūkstantmečio mokyklų programa.

Informavo pavaduotoja Daiva Jakienė