2024 rugpjūčio 24 d. Šilutės pirmojoje gimnazijoj įvyko 47 – osios laidos susitikimas – mokyklą jie baigė dar 1992 metais! Į susitikimą buvo pakviesta jų auklėtoja mokytoja Regina Zapustaitė bei mokytojai Alma Čiapienė ir Algirdas Gečas.

Susitikimas tęsėsi apie tris valandas! Buvo jame ir prisiminimų, ir dovanų, bet išskirtinis jo bruožas buvo didžiulis buvusių mokinių domėjimasis mūsų gimnazijos raida, jos pasiekimais, mokiniais ir jų veikla, mokytojais ir jų likimais.

Svečiai stebėjosi didžiuliais pokyčiais, kurie per tuos 32 metus įvyko mūsų gimnazijoje – juos stebino modernūs mūsų kabinetai, tviskanti gimnazijos aktų salė, erdvūs jos koridoriai, veikiantis liftas ir rimtos laboratorijos… Daug kas juos tikrai stebino, bet turėjo jie ir mums pasiūlymų, pvz.: atgaivinti gimnazijos muziejų ir sutvarkyti tokį puikų gimnazijos vidinį kiemelį… Niekas jų neliko nepastebėta! Akivaizdu, kad jiems rūpi jų mokykla ir jos ateitis.

Viena iš šio susitikimo organizatorių Lina G. jau vėliau parašė: „ Mes visi išsaugojome šiltus atsiminimus apie mokyklą, įspūdžiai įsimintini ir labai linksmi. Susitikome tiesiog padėkoti, prisiminti mokytojus, vietas, kur užaugome, kur vaikščiojome, kur leidome laiką drauge …“

Viskas ir pasakyta – kaip svarbu išsaugoti  ryšį su buvusia mokykla! Ir visai nesvarbu, ar jos buvę mokiniai gyvena Niujorke, ar Klaipėdoje – svarbu, kad jie nori atvykti, susitikti ir pajusti mūsų bendrumą.

Mokytojas Algirdas Gečas